subota, 29 avgust 2015 00:00

Slijedi zahtjev za izručenje Elfete Veseli

Tužilaštvo BiH uputiće zahtjev Švajcarskoj za izručenje Elfete Veseli, koja je osumnjičena da je tokom 1992. godine kod Zvornika počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva, potvrdio je danas Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Veselijeva se tereti da je na zvjerski način ubila ubila 11-godišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića.

Prema medijskim napisima, ova Albanka je nakon rata u BiH otišla u Švajcarsku gdje živi kod brata.

Tužioci sve do sada nisu bili u stanju da podignu optužnicu, jer nisu mogli da pronađu svjedoke za ovaj stravični zločin nad dječakom.

Tokom prikupljanja dokaza protiv muslimanskog ratnog komandata Nasera Orića, tužioci su uspjeli da pronađu Bošnjake koji su potvrdili da je Veselijeva mučila i ubila malog Slobodana, zbog čega će proces protiv nje biti objedinjen sa slučajem "Naser Orić", protiv koga je Tužilaštvo prekjuče podiglo optužnicu zbog ratnih zločina nad Srbima u i oko Srebrenice.

Slobodan Stojanović pronađen je u jami kod zvorničkog sela Donja Kamenica, zajedno sa još nekoliko ubijenih Srba.

U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili, a stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, te metak ispaljen u sljepoočnicu iz neposredne blizine.

Tijelo malenog Stojanovića obdukcijom je pregledao patolog Zoran Stanković 6. marta 1993. godine, a identifikaciju su izvršili otac Ilija i majka Desanka.

29. AVGUSTA /SRNA/

Kontakt

Trg jasenovačkih žrtava 4, 78000 Banja Luka
051 / 247 472
051 / 247 597
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.