Политичка анатомија једне пресуде

У издању Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Владе Републике Српске, крајем маја 2016. године из штампе је изашла књига аутора проф. др Милана Благојевића, под насловом „Политичка анатомија једне пресуде – ментална десупстанцијализација Републике Српске“.

Ради се о првој научној монографији која за предмет има недавну пресуду Претресног вијећа Трибнунала у Хагу у предмету против Радована Караџића.

У монографији су обрађена сва најважнија питања из наведене пресуде, што је учињено унутар пет цјелина: 1) Уводна разматрања, 2) Оптужбе за ратне догађаје у одређеним општинама Републике Српске, 3) Ратна дешавања из Сарајева, 4) Догађаји у Сребреници у јулу 1995. године и 5) Закључна разматрања.

Посебну вриједност књиге чине прецизан, али једноставан стил и језик, због чега ће је с лакоћом моћи читати најшира читалачка публика. Књигу је штампао „Службени гласник Републике Српске“, а рецензенти су академик проф. др Витомир Поповић, др Марко Миловић, Слободан Наградић, Жељко Вујадиновић и мр Александар Врањеш.

Контакт

Трг јасеновачких жртава 4, 78000 Бања Лука
051 / 247 472
051 / 247 597
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.