недјеља, 26 април 2015 00:00

Ухапшен Хусеин Исаковић из Бужима

Хусеин Исаковић /46/ из Бужима, који је под истрагом због ратног злочина над цивилима и ратним заробљеницима у овом мјесту, ухапшен је на Граничном прелазу Маљевац, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Хапшење су извршили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Граничне полиције по налогу Тужилаштва БиХ, а у оквиру истог предмета у којем је недавно ухапшено седам лица осумњичених за ратне злочине у Бужиму.
С обзиром да се Исаковић налазио ван БиХ, на захтјев Тужилаштва БиХ расписана је полицијска потрага, те је он лишен слободе чим је ступио на тло БиХ.
Исаковић је под истрагом и терети се да је, као припадник Војне полиције 505. бригаде 5. корпуса такозване Армије РБиХ, заједно са другим осумњиченима, учествовао у ратном злочину почињеном у бившем хотелу "Радоч" у Бужиму који је служио као затвор.
У овом затвору убијено је осам заробљених припадника Војске Републике Српске, један заробљени припадник Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна и три цивила симпатизера Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна.
У овом затвору незаконито су држани цивили и ратни заробљеници који су били изложени мучењима, силовањима и нечовјечном поступању.
Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу који ће, након што га испита, донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

26.04.2015.

СРНА

Контакт

Трг јасеновачких жртава 4, 78000 Бања Лука
051 / 247 472
051 / 247 597
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.