У складу са Планом и програмом рада Центра који је усвојила Влада Републике Српске, у току је пројекат пописа жртава Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске 1992-1995. године.

Сматрамо да је веома важно да се утврде чињенице о жртвама и околностима њиховог страдања. Жртвама рата одајемо пијетет јер ћемо омогућити да њихова имена и околности страдања буду познати.

Жртве нису бројеви. Жртве су људи са именом и презименом.

ПОЗИВАМО ВАС ДА НАМ ДОСТАВИТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Позивамо све грађане/грађанке који посједују било какве податке о лицима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске 1992-1995. (погинули, убијени, нестали, затварани, мучени...), те о свједоцима или лицима која су починила ратне злочине или  тешка кршења људских права, да нам се јаве.

Заштита приватности

Овај формулар је заштићен од неовлаштеног кориштења приватних података. Приступ вашим подацима имаће искључиво уски круг овлаштених особа. Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица штити приватност корисника у највећој могућој мјери и  обавезује се да ће у доброј намјери користити податке добивене од корисника. Приватне податке нећемо дистрибуисати трећој страни, а ваше личне контакте ћемо користити искључиво за евентуалне додатне провјере података о жртвама.

Контакт

Трг јасеновачких жртава 4, 78000 Бања Лука
051 / 247 472
051 / 247 597
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.